Coven i Uppsala

I Uppsala finns vårt coven och traditionen vi tillhör är Gardneriansk wicca och Svensk Initiatorisk Wicca ((SiW) tidigare kallad Svensk Faery Wicca).

Vårt coven följer Gardneriansk tradition men även SiW i mångt och mycket. Vi arbetar också mycket med shamanska tekniker och skandinaviskt panteon används flitigt.

Vi går under namnet Vita Korparnas Hov/Court of the White Ravens och leds av mig, Peter (aka Silver) och Cicci. Covenet grundades höstdagjämningen 2013 då vi precis ordinerat de första sökarna.

Covenmedlemmarna kommer från stora delar av Mälardalen men även från södra Norrland. Vi tycker inte att det är något problem om du som är intresserad bor en bit bort men vi räknar med att du ska kunna ta dig till oss för utbildning minst en gång i veckan. Tid är viktigt och vi vill att du dedikerar dig till det wiccanska arbetet och utbildningen under de första åren för att få en bra grund att stå på. Då vill vi inte att du utbildar dig i någon annan tradition eller andlig rörelse.

Om du är intresserad av Gardneriansk wicca, hör av dig till oss, berätta lite om vem du är och varför du söker dig till oss. Maila till: Peter.wicca@gmail.com

Kort om Peter:

Jag kommer från Motala i Östergötland och sökte mig tidigt till wicca. Jag fick kontakt med Laila Wiberg 1997 som ledde covenet Court of Joy i Stockholm. Dock så var det inte det covenet jag kom att bli initierad i. Jag flyttade till Göteborg och började i en pratgrupp där för ett coven där men avbröt studierna då jag flyttade till Uppsala 2003. Väl i Uppsala träffade jag covenledarna för Jordens hov på ett pubmoot i Stockholm och började min utbildning hos dem 2004. Jag genomgick initiationerna och 2013 påbörjade jag en egen pratgrupp och knoppade av för att bilda mitt eget coven tillsammans med min Översteprästinna Cicci.

Under 2014 och 2015 har jag genomgått gardneriansk träning och initiation och har nu också lineage till Gerald Gardner och därför är Vita Korparnas Hov ett gardnerianskt coven idag där vi ger gardnerianska initiationer till de som vi tar in hos oss.

Kort om Cicci:

Bosatt och född i Stockholm, men med genetiska rötter i Norrland, med några droppar av same-blod i mig. Träffade Laila Wiberg i slutet av 90-talet och blev upptagen i hennes coven. Dock träffade jag rätt snabbt en wiccan från Göteborg som jag blev ihop med och packade väskan för att flytta dit. Där hade jag förmånen att få gå med i Court of Aine, som min dåvarande pojkvän var medlem i. Nomadblodet i mig och en längtan efter förändring fick mig att vilja flytta tillbaka till Stockholm fem år senare där jag fick kontakt med och blev upptagen i Court of Earth där jag fått större delen av min utbildning. Leder nu Vita Korparnas Hov tillsammans med Peter och det är en fantastisk resa vi går igenom när vi skapar våra egna traditioner och förhållningssätt tillsammans med våra medlemmar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s